Caseload verloskunde

Over ons

Caseload Verloskunde Nederland is opgericht door Jolien, Michelle, Pauline en Daphne.

Wij zijn vier gepassioneerde caseload verloskundigen, vroedvrouwen met ervaring en hart voor het vak. Wat begon als een visioen, werd een gedeelde droom. Een verlangen om te verbinden met collega’s, om onze kennis te delen en vooral om onze zorg toegankelijk te maken voor iedere zwangere vrouw en haar partner. 

Want we maken echt een verschil. Onze zorg geeft minder interventies, minder traumatische ervaringen, gezondere baby’s en gelukkige ouders. Als onze kinderen geboren worden vanuit een gevoel van rust en vertrouwen, met zorggevers die hen steunen en bijstaan op basis van gelijkwaardigheid en respect, geloven wij dat we werkelijk een verschil maken in de maatschappij. 

Jolien Bolhuis

Ik ben Jolien, sinds 10 jaar aan het caseloaden. Samen met Michelle hebben we aan de wieg gestaan van de eerste caseload praktijk van Amsterdam: VIVE, vroedvrouwen in verbinding.

Door mijn verhuizing uit Amsterdam was ik op zoek naar een fijn netwerk van caseloaders en daar mis ik echt iets: sparren, elkaar kunnen bellen als er een belangrijk moment voorbij komt dat je niet wil missen (afzwemmen van je kind maar ook even een paar uur slapen na een nacht doorhalen met een primi) maar ook gelijkgestemden om ziekenhuizen of zorgverzekeraars te bereiken. Daarom dit netwerk, voor mij en voor jou!

Pauline Doedens

Mijn naam is Pauline Doedens. Toen ik 8 jaar geleden met mijn caseload praktijk begon, in de regio Rotterdam, was ik zo’n beetje de eerste. Inmiddels is er in Rotterdam een bloeiend netwerk van collega’s, en het is zo fijn als ik zie wat we allemaal bereikt hebben met elkaar en hoeveel steun we elkaar kunnen geven. Zonder gelijkgestemde collega’s is het heel lastig om duurzaam als caseloader te werken, en daarom geloof ik in dit samenwerkingsverband en geeft het me veel energie om er aan mee te mogen werken het van de grond te krijgen!.

Michelle ten Berge

Ik ben zelf thuis geboren op 8 december 1970. Vanaf dat ik op mijn tiende voor het eerst een natuurlijke geboorte op film zag, wilde ik al vroedvrouw worden. Na wat omzwervingen ben ik uiteindelijk in 1998 afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Amsterdam. Sinds 2006 werk ik als caseload vroedvrouw bij Vroedvrouwen in Verbinding. Samen met mijn vriend Michiel en onze twee zonen Roemer en Borre woon ik in Almere Oosterwold. Daar heb ik een praktijk aan huis.

Daphne van der Putten

Ik ben Daphne en heb gewerkt in de 1e, 2e en derde lijn. Ook in mijn klinische jaren ben ik vrouwen 1 op 1 blijven begeleiden, wat ideaal was in het aanbieden van continuïteit van zorg. Ik hoefde immers niets over te dragen! Toen ik eenmaal de overstap maakte van klinisch verloskundige naar caseload vroedvrouw zijn, voelde ik enkel opluchting. Wat een verschil, het voelde alsof ik eindelijk mezelf kon zijn. Mijn hart volgen in de zorg geven die juist is, zonder telkens verantwoording te moeten afleggen over de keuzes die gemaakt werden. Mijn passie is het, om de reguliere zorg te verbinden met de complementaire wereld. Ik geloof dat het via deze vereniging mogelijk is om caseload verloskunde een waardige plaats te geven in de maatschappij en voel me dankbaar mee aan de wieg te mogen staan!